Het aspergeseizoen valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus. Door die maatregelen hebben veel restaurants en eetcafés noodgedwongen de deuren moeten sluiten, waardoor ook aspergetelers ineens met bijna de helft van hun oogst blijven zitten.

Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Daarom springen Nederlandse horeca-ondernemers nu in de bres voor deze telers. Terwijl ze zelf geen gasten meer kunnen ontvangen, zijn ze initiatieven gestart om de mooie, verse asperges alsnog bij de mensen thuis op tafel te krijgen. De één bouwt het restaurant om tot een heuse aspergewinkel – inclusief wijn, verse eieren en ambachtelijke ham – terwijl de ander aspergemenu’s aan huis levert.

Door de handen ineen te slaan proberen telers en horeca-ondernemers de schade door de coronacrisis te beperken en vooral de (h)eerlijke verse asperges niet verloren te laten gaan. Steun daarom de aspergeteler en horeca bij jou in de buurt en bestel hier jouw verse asperges.

Asperges van de Teler.nl is een initiatief van Geert Lijen en Sjoerd Heijmans van IBEO en gerealiseerd in samenwerking met Ovide Agency & Brthrs Agency