Verhoeven asperges

Afgelopen donderdag waren we  op bezoek bij Erik Verhoeven, een vierde generatie aspergeteler in Cromvoirt. Het is een middelgrote teler en sins een aantal jaar volledig biologisch. Naast zijn zeer succesvolle boerderijwinkel verkoopt hij zijn overige asperges rechtstreeks aan restaurants en organiseert hij elke jaar asperges in het veld.

Te weinig arbeidskrachten

Door toedoen van het Corona virus durven of kunnen veel Oost-europese arbeidsmigranten niet deze kan op te komen. Erik zag de bui al hangen en was bang dat hij zijn oogst niet binnen kon halen. Nu de horeca gesloten is, vonden wij de oplossing voor hem. Cookaholics uit Tilburg haalt al jaren haar asperges bij Erik en gaat nu helpen bij het oogsten. “koks hebben in ieder geval kennis van het product en kunnen daarom goed meewerken aan de schilmachine of ze kunnen goed sorteren”, aldus Erik. Niet alleen de koks van Cookaholics zelf, maar ook de freelancers die zijn regelmatig inhuren kunnen bij Erik aan de slag. Een prachtig voorbeeld van hoe op deze manier de horeca een klein deel van haar schade kan beperken en hoe de teler geholpen is.

Het wordt een prachtige oogst

Volop asperges zijn er nog niet (zeker niet bij de biologische telers). Daar voor moet het een paar dagen echt warm voor zijn, maar de asperges die er al zijn zier er veel belovend uit. De prijs is nu nog goed, door het beperkte aanbod. maar nu met het mooie weer op komst en de horeca dicht zijn de kleine telers bang voor de prijzen. Vooral de weken na pasen zien ze met angst tegemoet. Dat kan en mag toch niet gebeuren, wetende dat de kwaliteit dit jaar zo goed is.

Heb je een horeca gelegenheid en zie je kans om dit prachtige product van Erik te verkopen, meld je dan snel hier aan